Ribbe med sprø og myk Svor .........
enda bedre blir den dag 2.)
Mine tips til ribba: Skjær godt ned til kjøttet når du ruter opp, salt & pepper gnis godt inn på hele ribba,
legg Kaldt to dager før steking med Svor opp.
Ta ut ribba en times tid før steking, ha i gulrot og løk med 1 l kokende vann i stekeformen,
legg svoren ned, dekk godt med folie og damp på 220 i 1 t.
Snu ribba, ha på nyraspa ingefær, stikk i 5-6 hele nellik og litt salt og pepper, ikke bruk rist!
Halve ribba skal ligge å steke i kraft 1 / 2 time pr kilo ca 180 g.
Siste halvtimen settes ribba høyt i ovnen på 220 g med døren på gløtt, da skal du høre det Poppe! følg med hele tiden i ovnen nå og juster temp .. opp til 250 g om nødvendig,
ikke bruk grillen da brenner svoren seg og legg noe under ribba hvis den ligger for flatt noen steder for fettet skal renne av ..
Sjyen blir deilig saus:)
Smelt 100 g smør og rør i mel til en glatt røre å ha i all kraften, visp godt, kok opp og smak til med krydder som er brukt på ribba tidligere. Ta litt sennep, sylteagurk saft & tyttebær i for en ekstra julesmak: )
ikke bruk soya saus ... syntes jeg da.)
Dette blir spennende, prøver denne fremgangsmåten på en liten ribbe nå.
SvarSlettEr ganske sikker på at denne blir helt topp med sprø svor.
Gleder med til resultatet senere i kveld c",)
Tom