torsdag 26. mai 2011

Hvordan jeg lager marsipanroser. Smaken og duften av roser....også god gameldags "bløtekake"


Slik lager jeg marsipanroser..
Til disse har jeg brukt Odense sin marsipan i farge rosa med jordbærsmak.
Ja den smaker virkelig jordbær ;) Prøv !
Men som dere ser er ikke fargen mye rosa, men heller ganske så rød.
Jeg skjærer skiver av rullen, deler skiven i 4 deler, eller 8, kommer ann på størrelsen du vil ha på rosen.
Triller de runde, så klemmer jeg de ganske så flate med en tynn kant på ene siden.
Lag en kjegle til å ha i midten, denne skal stå som grunnmur ;)
Så legger du bladene rundt kjeglen til du har fått en rose.
Så bretter du kantene litt utover om du ønsker de utsprunget.
Klem de litt opp under, og form de lett slik du vil ha dem :)
Egentlig veldig enkelt !
Disse kan lages dagen i forveien, men må stå kaldt og tildekket.
Et lite tips for at marsipanen ikke skal klistre seg til bordet eller fingrene...
bruk en nøytral mat olje, å smør hendene inn ;)




Jeg bakte denne bløtekaken til bursdagselskapet til mitt tantebarn Molly som ble 6 år i helgen :)
Min kjære svigermor som dessverre er blitt rammet av kreft :( har ønsket smaken av den gode gamle bløtekaken, med hjemmelaget sukkerbunn, vaniljekrem, jordbærsyltetøy og selvfølgelig rikelig av pisket kremfløte....
Så da ble det det selvfølgelig !
Når hun endelig får litt matlyst imellom de heftige cellegiftkurene, som slår henne helt ut :(
da er det klart hun skal få det hun vil ha ;)
Jeg står til tjeneste med hva du måtte ønske Jorunn, det må du alltid vite ♥
Kjempehyggelig du feiret sammen oss, det satt vi alle stor pris på ♥
Vi er veldig glade for at vi har deg ♥
Hyggelig du likte kaken og fikk deg en liten kosestund i din tøffe hverdag...


Ellers pyntet jeg med stronmelis og bringbær :)
Jeg laget vaniljekremen inni med litt pisket krem, så den ble litt mer fluffy ;)
Brukte hjemmelaget jordbærsyltetøy.
Kakebunnen ble laget av 9 egg med litt sukker som ble mixet i 30 min, til en god stiv dosis ;) 
Mel, bakepulver, litt potetmel, ble siktet og vendt forsiktig inn i røren.
Stekt på nederste rille i ca 45 min på 160-180 g.
Avkjølt til dagen etter, så delt i tre deler og deretter pyntet kvelden før.
Den ble perfekt !


Min søte snille "svigerinne" kusine var også i selskapet.
God som hun er hadde hun med seg en bukett roser til oss hver, noe som jeg satt stor pris på :)
Jeg elsker jo blomster
Tusen tusen takk Lena, du er et fantastiskt menneske....

 

De dufter himelsk......


Og passer perfekt inn....

Tusen takk til alle dere som beriker min hverdag !
post signature






2 kommentarer:

  1. Så koselig innlegg <3
    Ønsker deg en flott helg
    klem Tove

    SvarSlett
  2. Så flott kake! Og så leit at svigermoren din har fått kreft. Det er en grusom sykdom. Ber om at alt ender godt ♥ Høres ut som du har en fantastisk familie - og ikke minst at du vet det selv ;-) Ønsker deg en god helg, Siv!
    Stor og varm busteklem til deg fra meg (som ikke gidder og logge på)

    SvarSlett

Så hyggelig du vil skrive noen ord til meg da ☻
Det setter jeg pris på ♥