Smelt 200 g smør
Tilsett ca 1/2 l melk i kjelen
la det bli litt over lunket
rør gjæren ut i litt av dette
eller ha tørr gjær oppi det tørre
Ha i litt under 1 kg mel i en plastbolle
ca 2 -3 dl sukker, litt kardemomme og litt salt har du i melet
rør om det tørre før du tilsetter vesken litt etter litt,
rør godt med en skje til deigen slipper fra kanten å er litt fuktig enda, dekk til godt med plast og håndkle, settes på ett lunt sted å ungå å lufte til bollene er i ovnen, rør om deigen å dryss på med litt mel et par ganger i løpet av hevetiden på 1-1/2 time
trill utt å sett til etteheving 1 time, pensle med egg og stek midt i ovnen til de er gylne.
Husk; ikke bruk for mye mel da blir de tunge..
Matupplevelser i Marocko – En resa i det marockanska köket!
-
Marocko är inte bara känt för sina fantastiska landskap och sin rika
historia, utan också för sitt utsökta kök som är fullt av smaker, färger
och aromer. M...
for 14 timer siden
Hei,
SvarSlettJeg bor for tiden i Australia, langt unna kokebøkene mine hjemme, så da er det bra man har internett.
Jeg prøvde bolle-oppskriften din, og de ble veldig gode, takk skal du ha!
Hilsen Karina
Så koselig å høre ♥
SvarSletthyggelig å kunne hjelpe deg down there :)